חיפוש
  • ראשי
  • חדשות
  • בת הים
  • קהילה
  • עטרת בת ים
  • אוכל וצרכנות
  • נדלן
  • דעות
  • רכילות
תפריט
  • ראשי
  • חדשות
  • בת הים
  • קהילה
  • עטרת בת ים
  • אוכל וצרכנות
  • נדלן
  • דעות
  • רכילות
ראשי » המומלצים » המהפכה הסביבתית של עיריית בת-ים ותאגיד מ.א.י

המהפכה הסביבתית של עיריית בת-ים ותאגיד מ.א.י

דנה ברגיל 21 בפברואר 2021

תושבי בת-ים יכולים לקרוא לקבלן המדרכות לפנות פסולת חשמלית גדולה ממדרכת בתיהם . לא עוד אלטע-זאכן פיראטי אלא קריאה מוזמנת לקבלן פינוי מפתח הבית.

עיריית בת ים בשיתוף עם תאגיד מ.א.י: שירות חדש של איסוף פסולת חשמלית למחזור ממדרכות הבתים במועד קבוע לבחירת התושב !

תאגיד מ.א.י. למיחזור לפסולת אלקטרונית ועיריית בת ים מכריזים על שירות חדש: של פינוי פסולת חשמלית לפי קריאה. מטרת השירות להנגיש את שירות המחזור של הפסולת האלקטרונית והחשמלית, ולייעל את התהליך סביבתית ולמנוע פסולת חשמלית מושלכת ברחובות וזליגה לשריפה  באתרים לא מוסדרים.

באמצעות טופס קצר ניתן להעביר פנייה ממוקדת ישירות לקבלן הפינוי שיגיע לפנות את הפסולת ביום הפינוי מהמדרכה. השירות מיועד לתושבים שמעוניינים לפנות מכשיר חשמל גדול מהבית או לחילופין לכאלה שיש ליד ביתם מכשיר מושלך שפוגע בניקיון הרחוב.  להזמנת קריאה לחץ כאן

במסגרת המיזם ניתן להשליך מהבית אל המדרכה הסמוכה את כל המכשירים שהתקלקלו. החל ממקרר ומכונת כביסה. דרך מזגנים וכל ציוד חשמלי מקולקל אחר. באמצעות הפינוי ממדרכות העיר. מתכוונים העירייה ותאגיד מ.א.י למנוע את שריפת הפסולת הפיראטית בפאתי הערים והשכונות. לשמור על בריאות תושבי העיר ולשפר את איכות הסביבה באמצעות העברת כל פסולת הציוד למיחזור מוכר בלבד.

כשלב ראשון למיזם, הוקמו ברחבי העיר מוקדי איסוף עירוניים והחל משנת הלימודים הקרובה יקיימו העירייה ותאגיד המיחזור מ.א.י פעילויות הסברה וחינוך בבתי הספר. מדובר בפעילויות חינוכיות שבמסגרתן לומדים התלמידים על החשיבות במיחזור הפסולת האלקטרונית, ופועלים לאיסוף פסולת זו, תוך שהם סוחפים את ההורים, המורים, השכנים והסביבה.

למרות שהפסולת האלקטרונית מהווה רק שניים עד שלושה אחוזים מכלל הפסולת. היא מהווה 70% מתכולתה הרעילה. ומזיקה מאוד לבריאות התושבים. זאת מכיוון שהיא עשויה מחומרים מזהמים ביותר. כמו עופרת וכספית. שעלולים לגרום בין היתר למחלות במערכות העצבים והנשימה.

כל אדם בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בשנה. ובסך הכל מייצרים תושבי ישראל יחד כ-160 אלף טון של פסולת אלקטרונית בכל שנה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למיחזור. והמשמעות היא שבישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה. ונוצרים הרים של פסולת אלקטרונית רעילה. המזהמת את האדמה. את מקורות המים וגם את האוויר. ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.

עיריית בת ים בשיתוף עם תאגיד מ.א.י עורכים מהפכה סביבתית בעיר !
עיריית בת ים בשיתוף עם תאגיד מ.א.י עורכים מהפכה סביבתית בעיר ! קרדיט: תאגיד מ.א.י
« פוסט קודם
פוסט הבא »
האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות

אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!

דבר בשם אומרו

כל הזכויות שמורות לחברת עט תקשורת. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

תגיות
אמיר אוחנה אשפה בית כנסת בריאות בת ים גינה גן גני ילדים גנים הדברה החברה לתרבות פנאי וספורט השירות הווטרינרי וירוס חוף בת ים חורף חינוך חינוך מיוחד חנוכה חניה חשמונאים חתונה יהודה הרוש ילדים ים מועצה דתית מוקד עירוני מתנדבים נוער נרות חנוכה נשים סופגניות סופה עיריית בת ים צביקה ברוט צעירים קבלן קהילה קול קורא קורונה קשר בין דורי שיפוץ שר המשפטים תזונה תלמידים תמ"א
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס